" " " "
top of page
Van Driessen - De Prins

Hoe toekomstige verzakkingen van je zwembad vermijden?

De basis van een duurzaam zwembad

Een zwembad aanleggen in eigen tuin is een flinke investering. Natuurlijk wil je dat die investering niet in het water valt door structurele problemen en wil je jarenlang zorgeloos zwemplezier beleven. Een solide fundering is dan ook onmisbaar bij zwembadaanleg. Dit begint met het uitgraven van de kuil waar het zwembad in komt te liggen. Vervolgens wordt de bodem geëgaliseerd en gecompacteerd. Maar dan ben je er nog niet. Om te vermijden dat je zwembad eindigt in een zorgenkind, wil je verzakkingen in de toekomst voorkomen. Dat doe je door de bodem van je zwembad te chappen en de zijkanten op te vullen.


zijkant zwembad chappen

Waarom de zwembadbodem chappen en zijkanten opvullen?

  • Zwembadbodem chappen: Simpel gezegd betekent het dat er een laag chape op de bodem van je zwembad wordt aangebracht. Chappen zorgt voor een stevige en vlakke ondergrond, zelfs als er veel water op staat. Bovendien verhoogt het de stabiliteit en levensduur van je zwembad. Het bevordert ook de waterafvoer en zorgt voor een goede basis voor verdere afwerkingen.


  • Zijkanten opvullen: Daarnaast worden ook de zijkanten opgevuld met stabilisé, zodat ze niet kunnen afbrokkelen of verzakken onder het gewicht van het zwembad en het water. Ook verzakkingsgevaar voor het leidingwerk en de omliggende afwerking wordt vermeden.


Kies voor Chapewerken Van Driessen-De Prins

Je zwembad chappen en zijkanten opvullen voor een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig zwembad: dat is waar de experts van Chapewerken Van Driessen-De Prins in uitblinken! Wij hebben de mankracht en het materieel om deze werken vakkundig uit te voeren. Zo kan je ook later volop blijven genieten van je zwembad.

 

Neem vandaag nog contact op met Chapewerken Van Driessen-De Prins voor meer informatie of een vrijblijvende offerte!

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page